Digitale hulp

Hulp nodig bij Powerpoint voor je spreekbeurt? Wil je al lang een vlog maken, maar je weet niet hoe er aan te beginnen? Heb je een probleem met een van jouw social media accounts? Of wil je gewoon rustig surfen, maar thuis is er geen computer met internetaansluiting? Contacteer ons gerust!

Tijdens de week kunnen jongeren met al hun multimediale vragen en projecten terecht bij onze vzw. Met een hoop laptops, tablets, game consoles en fotomateriaal ondersteunt Link in de Kabel jongeren die op een veilige en creatieve manier op het wereldwijde web willen surfen.

Een digitale vraag?
Voeg ‘Charlotte Lidk’ als vriend toe en stuur ons een bericht op Facebook
of stuur een Whatsapp-bericht of SMS naar 0484/029234.

Tot binnenkort!

top
top

Educatief aanbod

Link in de Kabel organiseert en begeleidt workshops op maat over een breed scala aan mediawijsheidsthema’s.
Enkele voorbeelden:

  • rollenspel Cyberpesten
  • Facebook in leefgroepen
  • Social Media-protocol
  • Ipadcluedo

Een aantal van deze workshops vind je als kant-en-klaar pakket in onze Digitale Bibliotheek.

Wil jij ook graag een workshop organiseren?
Neem dan met ons contact op en we kijken wat we voor je kunnen doen.

top

Computerpark

Sinds 2001 faciliteert LidK jaarlijks het computergebruik van zo’n 700 jongeren uit tien deelorganisaties (buurtwerkingen, sociale instellingen en vormingscentra) op bijna 40 locaties in Leuven. We bieden hen computertoegang en ondersteuning bij computerproblemen.

  • in alle leefgroepen, jeugdhuizen, buurtwerkingen, ... waar kansarme jongeren komen, een computer aanwezig is zodat alle jongeren de kans krijgen om met dit medium kennis te maken.
  • de computers zo goed mogelijk werken en de problemen zo snel mogelijk opgelost worden met een zo’n klein mogelijk budget.
  • er begeleiding is, zowel voor de jongeren als voor de begeleiders.
top