Contact
Aanbod
Digitale hulp
Educatief aanbod
Computerpark
+
Projecten
Digitale brug
Kinderreporters
Enter Escape
+
Nieuws
We spelen het QR-code spel!
DigiBib
Digitale brug documenten, handleidingen, ...
LidK
Link in de Kabel
Samenwerking
♥
Vrijwilligers
+
Info - tekst:
Link
Link
jobs.lidk.be
Wij zoeken:
1 Mediacoach
1 Projectmedewerker
Bron
Link in de Kabel
Thema
Cyberpesten
E-safety
Games
Mediawijsheid
Mobiel / Apps
Reclame
Sociale media
Type
Handleiding
Lespakket
Presentatie
Software / web applicatie
A → Z
Z → A
Nieuw → Oud
Oud → Nieuw
Heb jij nuttige informatie, een ontwerp voor een digitale brug?
Deel je plannen op de digibib:
info@lidk.be
Nee tegen nonsens! (fake nieuws herkennen)
Zeker in verkiezingstijden, maar ook daarnaast, worden vaak technieken gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden of wordt er fake news verspreid. Word een expert in het herkennen van nonsens met het dossier en de testjes (met handige bijhorende flyers) van het Europahuis.
Europahuis
No Hate-campagne: Tools & tips tegen haatspraak
Met No Hate dringen kinderen, jongeren en hun begeleiders in Vlaanderen online en offline haatspraak terug. Deze website bevat interessante tools & tips om concreet met je groep aan de slag te gaan.
https://nohate.mediawijs.be
Onderzoek: Fake nieuws en Facebook
Dit onderzoeksrapport dat in juni 2018 uitkwam, toont aan dat jongeren tussen 15 en 24 jaar moeite hebben om Fake nieuws op Facebook te herkennen. Voor bijna de helft van de Vlaamse jongeren is Facebook de belangrijkste nieuwsbron. Het herkennen van fake nieuws op deze sociaal netwerksite en in andere (sociale) media is voor de jongeren echter geen evidentie. Veelal vertrouwen ze op hun eigen persoonlijke logica, achtergrondkennis of intuïtie om de juistheid van een verhaal in te schatten.
Artevelde hogeschool Gent
Online oefenen voor je autorijbewijs
De website www.mijnrijbewijsB.be is een gratis online leerplatform met theorie en oefeningen om te oefenen voor het autorijbewijs.
Vlaamse Stichting Verkeerskunde
Online omgangsvormen
Sociale media zijn heel leuk. Maar hoe ga je online met elkaar om? Via deze link van Mediawijsheid.nl krijg je ideeën om het gesprek in groep hierover aan te gaan.
Mediawijsheid.nl
Pimento Weerbaarheid op het web
De lesfiche Weerbaarheid op het web helpt om jongeren bewust te maken van hun gedrag op het internet en hen te wapenen tegen mogelijk online misbruik.
Pimento
Pimp up your computer
In deze vorming beginnen we met de absolute basiskennis op te frissen met als doel de computer beter te begrijpen en hem efficiënter te gebruiken. (Gemaakt voor kinderen kinderen met een taalachterstand)
Poster Digitips
Enkele vuistregels en praktische tips ivm mediawijsheid voor kinderen en jongeren samengebracht op een eenvoudige poster. Ideaal om op te hangen in de computerklas, leslokaal of leefgroep.
Recht op Afbeelding
Het Lespakket Recht op Afbeelding richt zich op de 2e en 3e graad van het secundair onderwijs en gaat over het gebruik van online beeldmateriaal.
StoryLab
Samen met de kinderen kiezen wat een goede website is
Wat is een goede website voor kinderen? En hoe beoordeel je dat eigenlijk? Deze vragen komen aan de orde in deze lesfiche. Kinderen beoordelen favoriete websites, door sterren toe te kennen aan zelf opgestelde criteria. Welke website krijgt de meeste sterren?
Goudenapenstaart
«
‹
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
›
»