Email Facebook Twitter Google LinkedIn
25oktober 2017

Stem mee voor een Bib Web Award voor het project Digitale Leesclub!

Het project Digitale Leesclub is genomineerd voor een Bib Web Award!
 

Op 4 december 2017 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en -toepassingen binnen de Vlaamse BDI-sector.

Het project Digitale Leesclub, dat we vorig jaar realiseerden in een samenwerking met de Bib Leuven, is genomineerd voor een Bib Web Award. 

Een combinatie van publieksstemmen (50%) en vakjury (25% vakmensen + 25% cursisten) zal het eindresultaat bepalen.

 

Hoe kan je stemmen? 

Surf naar https://nl.surveymonkey.com/r/bibwa2017 en klik bij de categorie 'Trending' op 'Bib Leuven - Digitale Leesclub'. 

Stemmen kan tot vrijdag 10 november. Op 4 december worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Wat hield het project Digitale Leesclub in? 

vzw Link in de Kabel en de Bib Leuven brachten literatuur en de digitale leefwereld van jongeren samen in het project 'Digitale Leesclub'. E-readers en digitale tools lieten jongeren verhalen en leesplezier (her)ontdekken. Het voorbije schooljaar gingen ze in de Bib op een creatieve en digitale manier met verhalen aan de slag.

In totaal namen vijftig Leuvense jongeren tussen 10 en 16 jaar deel aan de ‘Digitale Leesclub’. Zij kregen gedurende drie maanden een e-reader in bruikleen. Er werden vijf groepen gevormd op basis van leesniveau en praktische overwegingen. Drie groepen hiervan waren anderstalige nieuwkomers uit Okan-klassen van het Heilig Hart Kessel-Lo, een groep werd samengesteld vanuit kinderwerking Fabota en de vijfde groep was een gemengde groep met zowel jongeren vanuit kinderwerking De Kettekeet als vrije inschrijvingen.

Op tweewekelijkse basis kwam elke groep samen voor een digitale activiteit vertrekkende van een verhaal op de e-reader. Via creatieve en digitale methodieken werden deze verhalen tot leven gebracht, vertaald naar hun eigen leefwereld en geïnterpreteerd door middel van filmpjes, raps op een zelfgemaakte beat, online quizzen,… 

Het hoofddoel: jongeren leesplezier geven. Daarnaast doet de Digitale Leesclub hen ook thuisvoelen in de Bib en doordat de jongeren met digitale media aan de slag gaan, worden ook hun digitale skills verreikt.

Alle informatie over het project kan je terugvinden in de online publicatie 'Digitale Leesclub'.

 

 
top