BREEDBEELD

Sinds 2012 bouwt Link in de Kabel een brug tussen onze jongeren, Leuvense cultuurhuizen en professionele kunstenaars. Via mediacreatie wordt er telkens intensief gewerkt aan een multimediaal artistiek proces dat uitmondt in een toonmoment.

De voorbije maanden hebben de jongeren van MPC Terbank en Jongerenwerking 'Den Tube' de handen in elkaar geslagen samen met kunstenaar Ief Spincemaille om hun eigen boot te verbouwen tot een eigentijds piratenschip.

Het hele proces werd door de jongeren zelf gedocumenteerd op film en zal op 18 mei 2016 voor het eerst vertoond worden. Zet een stap op hun boot en je wordt als bezoeker meegesleept. 
Nieuwsgierig? Check het facebook-evenement

Vorige vruchten van deze sociaal-artistieke projecten zijn:

BRE3DBEELD - 2012/13 i.s.m. M Museum Leuven

BRE2DBEELD - 2013/14 i.s.m. Muziekcentrum Het Depot

BREEDBEELD - 2014/15 i.s.m. Artforum

http://www.facebook.com/BRE3DBEELD

E-book BRE3DBEELD | De robots veroveren M (2013)

Videoclip BREEDBEELD | Lachen (2015)

top
top

Sorrybox

Binnen de doelgroep van Link in de Kabel zitten jongeren die omwille van probleemgedrag (soms ook in combinatie met een verstandelijke beperking) in een instelling of het buitengewoon onderwijs verblijven. Ook binnen deze voorziening stellen zij regelmatig problematisch gedrag. De Sorrybox bevat methodieken om na een conflict samen (jongere/begeleider) rond herstel te werken. Zo kan je bijvoorbeeld een sorrybrief schrijven of een incident nabespreken. Tevens is de Sorrybox een portaal om toegang te krijgen tot printklare schoolse opdrachten die kunnen gebruikt worden wanneer een jongere geschorst is op school. Tenslotte biedt de doe-box een overzicht van activiteiten die een jongere kan doen wanneer hij/zij voor een langere tijd geschorst is op school of om een andere reden moet opgevangen worden door begeleiding tijdens schooluren.

Voor informatie over de Sorrybox, mail naar info@sorrybox.be.

http://www.sorrybox.be

Ontwikkeld in samenwerking met MPC Terbank, met de steun van Lions Leuven.

top

Hit the city

Dit online stadsspel dat over meerdere dagen gespeeld wordt richt zich op maatschappelijk kwetsbare jongeren (vanaf 14 jaar) en daagt hen uit na te denken over het gebruik van sociale media en hun online identiteit.
De jongeren nemen het tegen elkaar op in een strijd tussen verschillende clans.
Doorheen verschillende missies -waarbij de spelers filmpjes en foto's op het web posten en promoten- moeten ze bewijzen dat ze op een verantwoorde manier met internet en sociale media om kunnen gaan.

Hit the City werd ontwikkeld met en voor jongeren in de Leuvense Ridderbuurt, maar het draaiboek en de technische hulpmiddelen (website) voor het spel zijn open source en makkelijk in andere contexten te implementeren.

Download het draaiboek

Ontwikkeld door Link in de Kabel, Carabas/Tinctuur en Vliegwerk.

top

Vangnet

Vangnet is een praktische online tool die ouders en begeleiding van jongeren met extra ondersteuningsnood in staat stelt om een veilig en verantwoord internetgebruik te ondersteunen. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst wordt een profiel gegenereerd dat gekoppeld wordt aan een aantal richtlijnen, websites en online tools. Jongeren kunnen hierdoor op maat maximale digitale kansen krijgen.

De vragenlijst houdt rekening met zaken zoals: sociaal-emotionele leeftijd, leesniveau, toezicht van de jeugdrechtbank, enzovoort. Na afloop van de vragenlijst krijg je een pdf-document dat in het handelingsplan van de jongere kan geïntegreerd worden.

top

Get-real

Get Real! is een portaalsite voor jongeren die vanuit een residentiële situatie (begeleid zelfstandig wonen, leefgroep, …) naar een volledig zelfstandig bestaan overstappen. In het verleden kregen deze jongeren vaak een “afscheidsboekje” mee met nuttige tips en informatie. Vandaag biedt Link in de Kabel hen een online platform met relevant gebundelde informatie.

De site is overzichtelijk opgebouwd en ingedeeld in 4 thema’s: wonen, werken/studeren, welzijn en mobiliteit.
Link in de Kabel is ervan overtuigd dat deze website een digitaal steuntje in de rug betekent voor zowel de jongeren uit de doelgroep als, bij uitbreiding, alle jongeren die in het “echte” leven stappen.

http://www.trekuweplan.be

http://www.get-real.be

Ontwikkeld in samenwerking met de innovatiecel eSocialWork van de Katholieke Hogeschool Limburg. De inhoud werd samengebracht op advies en in samenwerking met een aantal BZW-diensten uit heel Vlaanderen waarbij De Kering als initiatiefnemer en proeftuin fungeerde.

top

Diginatives

Diginatives.be is een online mediawijsheidstest met focus op kansen en risico’s van omgang met (nieuwe) media.
De test is bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar en gericht op het ASO – TSO en BSO.
Diverse thema’s komen aan bod: kritische evaluatie, veilig internet, online pestgedrag, positieve web2.0 toepassingen,…

De test bestaat uit zo’n 70 vragen. Na afloop van de test wordt de score op een positieve manier gekaderd en gevisualiseerd door een fictief personage.
Deze test kan dienen als basis voor verdere vorming en lessen rond mediawijsheid maar zorgt ook voor een confrontatie met het eigen online gedrag.

Wil jij de test ook gebruiken?
Stuur ons een mailtje en we maken voor jou een account aan.

http://www.diginatives.be

Ontwikkeld in samenwerking met de KHLim en met steun van het POD

top